NL | FR
U bent hier: De Stichting > Uw steun > Een Gouden daad

Een Gouden daad

Een gouden daad - www.goudendaad.be

‘Een gouden daad’ is een operatie op nationaal niveau, op touw gezet door een consortium van Franstalige en Nederlandstalige verenigingen.

De operatie werd in maart 2006 gelanceerd door een consortium, gevormd door de Stichting voor Toekomstige Generaties - Fondation pour les Générations Futures, Vredeseilanden, La Ligue des familles, Netwerk Vlaanderen en het Réseau Financement Alternatif. Het doel is om effecten te verzamelen bij particulieren om de projecten van de verenigingen die het consortium vormen, financieel te ondersteunen.

Het betreft vooral effecten waarvan de kosten om ze te verkopen of te houden heel hoog zijn in verhouding met hun geringe waarde. De operatie mikt zowel op gedematerialiseerde effecten, als op gematerialiseerde effecten, die al dan niet op de beurs genoteerd staan. In de context van de afschaffing van de effecten aan toonder (sinds 2008) zullen immers veel mensen hun waardepapieren moeten sorteren en mogelijk geïnteresseerd zijn in de schenking van een deel hiervan.

Om de schenkers eventuele kosten van een  transfer of deposito te besparen, heeft het consortium effectenrekeningen geopend bij alle grote en middelgrote Belgische banken en beursvennootschappen. De schenker kan zijn effecten (waardepapieren) transfereren (of neerleggen) op de effectenrekening die in zijn bank werd geopend in het kader van de operatie ‘Een gouden daad’.


Partnerschap

Het consortium:
De actie ‘Een gouden daad’ werd in het leven geroepen om een consortium van Nederlandstalige en Franstalige partnerorganisaties te steunen:

          


Partners:
Deze originele operatie wordt gesteund door een groot aantal financiële instellingen:


Bank Degroof Delta Lloyd Dexia Bank
Dierickx, Leys & Cie BNP Paribas Fortis ING
 KBC Van Moer Santerre  Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat
Page top